Ordino

Festa Patronal: St. Corneli i St. Cebrià 16 de setembre

Festa de Roser d'Ordino: Primer diumenge de juliol

 

Una altra de les parròquies d'Andorra consignades al segle IX a l'acta de consagració de la catedral de La Seu d'Urgell és Ordino. El temple parròquial dedicat de Sant Corneli i Sant Cebrià, era originariament de construcció romànica, totalment refet en èpoques posteriors. El retaule de l'altar major (s. XVII) conté les imatges de la Mare de Déu del Remei (s. XIV) i les dels Sants Patrons: Sant Corneli i Sant Cebrià. A més, s'hi troben retaules barrocs:  del Roser, del Sant Crist (talla del s. XVII), de Sant Guillem i de la Immaculada i la imatge de la Mare de Déu d'Ordino (s. XII). 

 

La parròquia té 5.001 habitants entre Ordino i els veïnats d'Ansalonga, Arans, Segudet, La Cortinada, Llorts, El Serrat i Sornàs. 

 

A La Cortinada, trobem l'església de Sant Martí construïda al segle XII, la qual va ser ampliada al segle XVII i XVIII. Conserva les pintures murals originals de finals del s. XII. Un retaule de fusta policromada del s. XVII dedicat al patró de l'església. També conserva retaules barrocs dedicats a la Mare de Déu, a Sant Antoni Abat i a la Mare de Déu del Roser.