Presentació

Com si fóssiu a casa.

El turista que arriba a les Valls d'Andorra, si és creient, de segur que no es limita a mirar els campanars o bé a visitar les formoses esglésies romàniques. Sap prou bé on es reuneix la comunitat viva, on pot trobar-la. En el dia del Senyor, en trencar el pa de l'Eucaristia, podreu seure a la taula amb els creients d'Andorra com si fóssiu a casa. És una casa gran, l'Església. Peró el gest, la paraula, el sentiment és el mateix, i us hi trobareu com en família.

Avui, però, l'home programat pel rellotge necessita orientació i arribar a temps. De vegades el qui viatja vol conèixer millor les coses i les institucions. No s'acontenta amb les imatges externes ni amb les formalitats. Vol anar més al fons.

Amb aquestes pagines trobareu el cami de la informació. Podeu seguir-lo. Podreu trobar les persones que coneixen l'Església, que l'estimen i la pateixen, que tenen el goig immens, a través d'Ella, d'estimar Jesús, el Senyor, en aquesta Andorra nostra. D'estimar-lo en el rostre dels nens, o bé en el dolor dels pobres i dels malalts.

Germans pelegrins, turistes, visitants, sigueu benvinguts. La lluïssor dels aparadors és forta, però fugissera. Pugeu a les valls altes i a les ermites. Pregunteu a Càritas si és tot or tot el que llueix. Canteu amb nosaltres, escolteu la Paraula i mengeu a casa nostra el millor Pa de l'Eucaristia. És del mateix forner, té el mateix gust que el vostre.